2 euro budget

Opnieuw is er in 2012 voor bewonersinitiatieven een aardig potje geld beschikbaar

De wijkteams in Gouda krijgen elk jaar van de gemeente 2 euro per wijkbewoner voor de uitvoering van goede kleinschalige ideeën om de leefbaarheid en de sociale samenhang in de buurt te verbeteren. Het gaat om ideeën die de wijkbewoners zelf aandragen en waar zij hun schouders onder willen zetten. De gemeente wil met het 2 euro budget de wijkbewoners uitdagen om zelf, samen met het wijkteam, direct iets te doen om hun omgeving leefbaarder, mooier en leuker voor iedereen te maken.

Om u nog maar eens goed te informeren plaatsen wij hier de gemeentelijke oproep met de daarin vermelde voorwaarden.
Wat zou ú doen met 2 euro?

Heeft u (of iemand in uw vereniging) een leuk idee voor de wijk? Aarzel dan niet.Maak een plan. Praat erover met uw buren. Zoek medestanders. Haal desnoods handtekeningen op. En stap ermee naar uw wijkteam.. Het wijkteam heeft een commissie bestaande uit John Roos, Carmen van der Heijden en Heleen Verkade, die de aanvragen beoordeelt.
In verband met de aanstaande bezuinigingen zullen borrels en straat-bbqs niet meer gefinancierd kunnen worden vanuit 2 euro budget.

Voorwaarden van het 2-eurobudget

Het is belangrijk dat uw plan:

bijdraagt aan de sociale samenhang in de wijk
wordt gedragen door het wijkbewoners
past binnen de bestaande afspraken met bewoners
past binnen het beleid van de gemeente
veilig, haalbaar en betaalbaar is.

Als extra voorwaarde wordt door de gemeente gesteld dat aanvraag en start uitvoering in hetzelfde jaar mogelijk moeten zijn.

Wat is er in voorgaande jaren gebeurd met het toen nog 3 euro budget?

Met inzet van bewoners en met behulp van het 3-eurobudget is opnieuw de markt op de IJssellaan en Josephstraat georganiseerd. Daarnaast hebben de bewoners van de Karnemelksloot met hulp van het budget zich weer van hun beste kant laten zien door de Kerstbomenactie: verlichte kerstbomen in het water van de Karnemelksloot gedurende de weken voor de jaarwisseling.
Met behulp van het 3-euro budget werden twee feestelijk openingen georganiseerd ter gelegenheid van het opleveren van twee trapveldjes bij bestaande speelplekken. De feesten vonden plaats op het Pretoriaplein en op de speelplek bij het Zoutmanplein. Op de speelplek Zoutmanplein is met behulp van 3 euro budget een tafeltennistafel geplaatst. Ook zijn her en der in de wijk plantenbakken neergezet die door bewoners worden onderhouden.

Het wijkteam beschikt dankzij 3 euro budget ook over 2 partytenten, straalverwarming en banken die gebruikt kunnen worden bij straatfeesten.
Vraag info aan John Roos: johnroos1@hotmail.com
Hoe aanvragen?

U kunt uw aanvragen betreffende het 3 euro budget indienen bij het wijkteam t.a.v. Heleen Verkade(heleen.verkade@xs4all.nl, 0182 550825)

Ook de info kast op het Zoutmanplein is gefinancierd vanuit 2 euro budget!

One thought on “2 euro budget

  1. Hoi team voor de buurt,
    Graag zou ik een plan willen indienen om de buurt op te fleuren met mozaïek stoeptegels gemaakt door de bewoners zelf! kunt u mij een formulier versturen en welke weg ik het beste kan bewandelen hiervoor?
    vriendelijke groet,Marlinda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>