Wijkteam?

Het wijkteam is een groep bewoners die zich vrijwillig inzet voor de wijk. In Gouda is een belangrijke rol weggelegd voor de wijkteams. Zo wordt het wijkteam betrokken bij de totstandkoming van plannen die de gemeente met een wijk heeft en kan het ook deelnemen aan de uitvoering van die plannen. Het wijkteam overlegt dan ook regelmatig met politie, gemeente en woningbouwverenigingen om zaken die in de wijk spelen te bespreken. De bewoners van een wijk kunnen dus via het wijkteam invloed uitoefenen op gemeentelijke voorstellen die van invloed zijn op de (leefbaarheid en veiligheid)  in de wijk. Wijkteams in Gouda hebben ook adviesrecht: dat wil zeggen dat de wijkteams door Burgemeester en Wethouders (BenW) om advies kunnen worden gevraagd over zaken die in de wijk spelen. Deze adviezen kunnen door BenW alleen gemotiveerd worden afgewezen. In 2014 vonden forse bezuinigingen plaats op het werk van wijkteams. In overleg met de gemeente zijn toch diverse activiteiten voor 2015 veilig gesteld. Het wijkteam bestaat momenteel uit Theo Lucas (voorzitter), Ron Willems (secretaris) en Gerard Roos (penningmeester). Om bovenstaande wat abstracte zinnen te concretiseren volgt hieronder een opsomming van onze bezigheden in de afgelopen maanden, die ook werden uitgevoerd in werkgroepen.

  • Het wijkteam is betrokken bij Buurtpreventieprojecten in de wijk, bv Van Itersonlaan en Zoutmanstraat.
  • Het wijkteam is actief betrokken bij de herinrichting van de Jan Verswollezone;
  • Bewoners zijn actief betrokken geweest bij de herinrichting van de speeltuinen in de wijk.
  • Het wijkteam heeft klachten over hardrijders en fout parkeerders onder de aandacht gebracht van de gemeente en politie, wat vaak geleid heeft tot intensievere controles.
  • Het wijkteam is nauw betrokken bij de organisatie van de IJssellaan/Josephmarktmarkt
  • Het wijkteam heeft samen met buurtbewoners gezorgd voor het voortbestaan van het Hertenkamp aan de Krugerlaan

  • Die leuke mozaïektegels in de wijk zijn door bewoners gefabriceerd met financiële hulp van het wijkteam.

Wat heeft het wijkteam nodig? Het wijkteam kan dus een belangrijke rol vervullen, maar dan moet er wel voldoende bekendheid zijn in de wijk en voldoende helpende handen en suggesties van wijkbewoners . Aan deze twee zaken ontbreekt het soms in Kort Haarlem….één van de redenen om ons op deze website nog eens aan u bekend te maken. Heeft u ideëen over de wijk, wilt u nog meer weten over wat we doen of wilt u misschien meehelpen, neem contact op met ons op via info@wijkteamkorthaarlem.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>